Tonda, Slávka a kouzelné světlo - Šrámková, Jana (Albatros, 2023)
Dobrodružný příběh o přátelství a jinakosti od oceňované autorské dvojice. Tonda dávno není žádné mimino, jenže jeho rodiče si toho ne a ne všimnout. Hlídají ho na každém kroku, protože je jiný než ostatní a kdo ví, co by se mu mohlo stát. Jenže pak se do domu přistěhuje Slávka, která si ze zákazů moc nedělá. Baterka, kterou nedá z ruky, vnese do dění v domě docela nové světlo. Nebo spíš tmu? Vánoční vyprávění rozšiřující příběh stejnojmenného animovaného filmu