Blbá Vendula - Cupalová, Noemi (Běžíliška, 2023)
Nikdo už neví, jestli to začalo protivnou Vendulou, nebo nepřátelskými spolužáky. Jisté je, že kamarádství s neřádem, drobným stvořením zrozeným z odpadkového koše, celou věc jenom zhoršilo. Neřádova přítomnost totiž Vendule dodává sebejistotu k nevybíravému odrážení drobných křivd. Co na to okolí? Rodiče mohou trestat, učitelé ponižovat a spolužáci trápit. Může se ale také najít někdo, kdo Vendulu zkusí pochopit. Neřád s Vendulou zůstává v obou barevně odlišených variantách příběhu, jen v jedné se mu ale dokáže Vendula vzepřít, vztahy s okolím urovnat, najít nové přátele a spolu s nimi i chuť chovat se jinak