Kluk v kopačkách 3: Kopačky vs. hokejky - Bolfová, Markéta (Grada Publishing, 2025)
Když se na školní nástěnce objeví plakát lákající na nábor hokejistů, je zaděláno na pořádný malér! Třenice mezi Kopačkami a Hokejkami nabírají na obrátkách a hrozí, že se strhne pěkná mela. Tomáš má rád oba sporty, ale provokace od hokejistů si líbit nenechá. To Jirku si, zdá se, adoptoval toulavý pes a doprovází ho na každém kroku. Jirka by si ho rád nechal, ale jak to zařídit? Aspoň, že se domů z Afriky vrátila Tomova máma. Ta si vždycky ví rady!