Prstýnek z drátu : povídky o lásce podle skutečných příběhů Paměti národa - Šťastná, Barbora, 1973- (Argo :, 2025)
Ve čtyřiadvaceti povídkách ožívají lásky a rozchody skutečných lidí, kteří svěřili své příběhy Paměti národa. Milostné příběhy z dob temna, jejichž kulisy jsou rozmanité: polepšovna pro náctileté, terezínské ghetto, statek postižený kolektivizací, undergroundový klub, ale i Západní Berlín nebo vietnamská džungle. Některé končí hořkosladce, jiné tragicky. Všechny ale spojuje nadčasová naděje a touha, která přetrvává, ať už milence rozděluje ostnatý drát, vězeňská zeď nebo železná opona. Nakladatelská anotace. Kráceno