Jih - Ekstedt, Katarina, 1976- (Kniha Zlin, 2025)
Krimithriller z kulinářského prostředí od dvojice švédských autorek je pokračováním jejich předchozí knihy Sever. Alex a Sofi začínají nový život po noční můře, kterou prožili v michelinské restauraci Nord. Nyní provozují bistro Syd na Ölandu. I přes příznivou polohu na švédském pobřeží a vzrůstající oblibu lokálních surovin je těžké obstát mezi konkurencí a zachovat si přízeň návštěvníků. Obzvlášť když vycházejí najevo tajemství, která mohou všechno zničit... Alexe totiž stále pronásleduje strach, že Alice Duwalová může kdykoli vystoupit ze stínu a pomstít se. Je to pouhá paranoia, nebo má opravdu důvod k obavám? Nakladatelská anotace