Stále hratelná - Hubeňáková, Zuzana, 1980- (Ikar, 2024)
Humoristické povídky a postřehy české autorky a blogerky na téma "ženy po čtyřicítce". S přibývajícím věkem se ženě stane několik věcí - začne zapomínat, hůř vidí, hůř slyší, hůř... no, raději pojďme od toho. Můžeme nad tím lomit rukama a usedavě plakat, ale to budeme akorát ještě hůř vypadat. Místo toho je lepší dívat se na svět pozitivně, s humorem, nadhledem a třeba i špetkou sebeironie. Tato kniha je lehká jako seznam cen, které autorka posbírala, vtipná jako její osobní váha a poučná jako... ne, vážně, jsou v ní opravdické dospělácké reportáže, takže trochu poučná je. Stále hratelná je pro všechny, kdo se rádi tu a tam uchechtnou. A vy všichni, co si říkáte, že po čtyřicítce je ženská hratelná tak maximálně v pexesu, trhněte si slepým střevem, protože zralým holkám patří svět! Nakladatelská anotace