Kamarád jako žádný jiný - Scherz, Oliver, 1974- (Bambook, 2025)
Příběh o neobvyklém přátelství mezi silným vlkem a malým syslem a současně o toleranci, odvaze, pomoci druhému, důležitosti rodiny, ale i o respektu k někomu odlišnému. Každé ráno malý sysel Leon radostně poskakuje po lese a cpe si do lícních kapes všechny poklady, které najde: šnečí ulitu, ptačí pírko, křídlo vážky. Jednoho dne se srazí s vlkem, největším nepřítelem. Ale místo toho, aby se na něj vlk zuřivě vrhnul, jen bezmocně mžourá. Zdá se, že je vážně zraněný. Leonovi je jasné, že ho tam nemůže jen tak nechat bez pomoci ležet. Každý den se k němu vrací s troškou jídla a povzbuzením. Oba se postupně spřátelí. Vše klape až do chvíle, kdy je jejich neobvyklé přátelství vystaveno těžké zkoušce. Nakladatelská anotace. Kráceno