Já chci taky do školy - Lindgren, Astrid, 1907-2002 (První čtení (Albatros, 2024)
Dva drobné příběhy o sourozencích Petrovi a Leně a běžných, obyčejných věcech kolem nich. Petr by si moc přál sourozence, aby si měl s kým hrát. Když se ale narodí sestřička Lena, není to vůbec tak, jak si Petr představoval. S tímhle řvoucím mrnětem si přece nemůže hrát. Maminka mu ale vysvětlí, že i on byl takový a až Lena vyroste, bude všechno jiné. Ve druhém příběhu už Lena vyrostla a Petr chodí do první třídy. Sestřička by do školy chtěla chodit s ním. A tak jí jednoho dne Petr ukáže jeho školu. Leně se tam moc líbí a dokonce, i když ještě sama do školy nechodí, je tam velmi úspěšná