Seznam Evelíny B. : román inspirovaný osudem vily Lídy Baarové - Střihavková, Eva, 1990- (Rosier, 2024)
Román, který vychází ze skutečných událostí, poutavě zachycuje osud sestřenice Lídy Baarové, celé rodiny Babkových a jejich vily. Evelína, Zorka a Lída si v dětství sepisovaly úkoly a věřily, že pokud je všechny splní, v životě obstojí. Poválečná léta v Československu jim do cesty kladou nové výzvy. Lída je obviněna z kolaborace, Zorka se nedokáže vyrovnat s nenávistí. Evelína se snaží udržet rodinu i vlastní hodnoty pohromadě, zatímco se nevědomky zaplete s agentem tajné služby. Jak moderní vilou na Hanspaulce prorůstá plíseň a její zdi se postupně drolí, rozpadají se také hodnoty lidí kolem. Dům se stává symbolem úpadku rodiny, která se dřív těšila obdivu celé Prahy. Nakladatelská anotace