Oběť 2117.. - Adler-Olsen, Jussi, 1950- (Krimiromán Host, 2019)
Kriminalisté se tentokrát při vyšetřování dalšího komplikovaného případu budou muset vydat napříč celým kontinentem. Jejich primárním cílem je zastavit všehoschopného iráckého teroristu Gháliba, pro což jsou všichni, a především Asad, ochotni riskovat cokoli. Vydají se po jeho stopách a budou se pokoušet dostatečně rychle odhalit nebezpečný plán, jehož cílem jsou tisíce mrtvých. Z počátku netuší, jak s tím vším souvisí nález mrtvého uprchlíka a jeho tajemná přezdívka. Kdo je Oběť 2117? Minulost nedává Asadovi spát a pomalu se ukazuje, že přízraky z ní, jsou nečekaně blízko