Oddělení mimořádných zločinů.. - Fouassier, Éric, 1963- (Vendeta, 2024)
Může městu zmítanému chaosem přinést úlevu někdo s vlastní temnou minulostí? Francouzský historický detektivní román z první poloviny 19. století. Píše se rok 1830 a Francie právě prožila politický otřes. Během takzvané Červencové revoluce byl sesazen král Karel X. a byl nahrazen svým bratrancem z vedlejší větvě Bourbonů Ludvíkem Filipem. V zemi se však stále nedaří obnovit pořádek. Roztříštěná a stále sílící politická opozice se nově nastolený režim snaží za každou cenu rozvrátit. V této třaskavé atmosféře však dochází k sérii podivných úmrtí. Mohli by za nimi snad stát nepřátelé nové hlavy státu? Úkol najít odpověď na tuto otázku připadá mladému a všestrannému inspektorovi jménem Valentin Verne. Vydejte se po boku tohoto neobyčejného mladíka s ponurou minulostí do křivolakých uliček historické Paříže, kde se v rámci vyšetřování budete moci setkat s řadou skutečných historických postav. Podaří se Vernovi s jejich pomocí vyřešit tajemstvími opředený případ a zabránit tak propuknutí další revoluce? Nakladatelská anotace