Čtyři královny : nejmocnější ženy Evropy 13. století - Goldstone, Nancy, 1957- (Allpress, 2008)
I když středověk byl výhradně světem mužů, čtyři výjimečné sestry, dcery nevýznamného hraběte z Provence, se dokázaly prosadit a vyšplhat se na trůn čtyř evropských mocností: Anglie, Francie, Německa a Sicílie. Vyprávění boří přetrvávající mýty o tom, že ženy byly ve 13. století pouze loutkami v rukou mužů. Markéta, Eleanor, Sanchia a Beatrice díky inteligenci, důvtipu, odvaze a hlavně soudržnosti dokázaly přežít v nebezpečném prostředí intrik a psát dějiny Evropy