Svatba znesvěcená vraždou - Dobrylovský, Jiří (Moravská Bastei Moba, 2025)
V Českém království vládne král Jan Lucemburský, o vliv v zemi však soupeří dvě znepřátelené šlechtické skupiny. Nejbohatší český velmož Petr z Rožmberka pozve na svou svatbu s královnou vdovou po Václavu III. nejvýznamnější šlechtice z obou táborů ve snaze existující spory urovnat, avšak jeho snažení od základu zmaří vražda jednoho ze svatebních hostů. Ten ke všemu patří k tomu křídlu, jež je králi Janovi a jeho hlavnímu stoupenci Petrovi z Rožmberka nepřátelské. Hrozí nebezpečí, že stávající rozbroje v důsledku toho přerostou v občanskou válku. Aby tomu zabránil, požádá mocný Rožmberk dva ze svých hostů, rytíře Blahotu z Lítožnice a kanovníka svatovítské kapituly Kryštofa, aby pachatele zločinu vypátrali.