Kdo zná motiv, najde vraha - Beran, Ladislav (Původní česká detektivka, 2025)
Soubor detektivních povídek emeritního jihočeského kriminalisty přinášejí tentokráte příběhy v retro stylu 30. let 20. století. Štábní strážmistr Hřebejk jako nováček u písecké četnické pátračky, zkušený velitel kapitán Votruba a plejáda postaviček místní galerky jsou hlavními postavami příběhů, ve kterých se míchají lidské slabosti, neřesti a zoufalství, které vedou k fatálním koncům za mřížemi