Valentýnka na Šumavě - Peroutková, Ivana, 1960- (Albatros, 2025)
Valentýnka s Aničkou a se společnou kamarádkou Zuzkou vyrážejí na Šumavu, kde hodlají strávit prodloužené podzimní prázdniny. Spolu s babičkami a peruánským naháčem Hugem poznávají krásnou i drsnou přírodu, která ukrývá nejedno tajemství – a také pověsti o močálech a bludičkách. Co všechno během výprav zažijí? Nevšední dobrodružství v nevšedním kraji si navždy zapamatují. Zůstane nejen v Aniččině deníku, ale i v Zuzčiných kresbách a ve Valentýnčiných písničkách.