Čas vos - Mornštajnová, Alena, 1963- (Host, 2025)
Bára a Ptáčník. Dva lidé, jejichž cesty se protnuly dávno předtím, než se potkali. Bára je přesvědčená, že její život by byl mnohem šťastnější, kdyby do něj před lety kdosi nezasáhl. Minulost už sice nevrátí, ale může se pokusit přepsat ji v paměti lidí. A taky přemýšlí o pomstě. Zatím však vyčkává, zabydluje se v novém domově a sází květiny. Ptáčník se na rozdíl od ní s minulostí naučil žít..