Mrtvá z ostrova Skye - Dalgliesh, J. M. (Grada Publishing, 2025)
První kniha detektivní série ze Skotska s detektivem Duncanem McAdamem, který tentokrát řeší případ dvacet let staré vraždy. Brzy začne nové tisíciletí a skupina středoškoláků oslavuje závěrečné zkoušky na pláži ostrova Skye. Pak se jejich cesty navždy rozejdou. Někteří vyrazí za prací nebo studiem na pevninu, zatímco jiní zůstanou na ostrově a budou kráčet ve stopách svých rodičů. Ale jedna ze studentek se budoucnosti nikdy nedočká... O dvacet let později je v rašelině nalezeno nezvykle zachovalé tělo pohřešované. Na svůj rodný ostrov je převelen detektiv Duncan McAdam, aby místním spolu s týmem vyšetřovatelů z pevniny pomohl dopadnout vraha. Podaří se jim proniknout do uzavřené ostrovní komunity a odhalit dávná tajemství? Nakladatelská anotace