Krámek s hedvábím - Jefferies, Dinah, 1948- (Víkend, 2017)
Poutavý, nezapomenutelný příběh o dívce, která je rozpolcená mezi dvěma světy. Rok 1952, Indočína. Osmnáctiletá Nicole žije ve stínu své hezké starší sestry Sylvie už od chvíle, co jí zemřela matka. Zatímco Sylvie má na starosti rodinnou firmu pro obchod s hedvábím, Nicole dohlíží na opuštěný krámek s hedvábím v oblasti ovládané rebely, kteří se snaží jakýmikoliv prostředky skoncovat s francouzskou nadvládou. Uprostřed vší vřavy a zmatků ve městě, v němž se Francouzi snaží všemi prostředky bránit koloniální zřízení a krutě potlačují každý projev nepokojů, se hlavním útočištěm Nicole stává rodinný krámek s hedvábím. Poprvé se tak ocitá tváří v tvář korupci koloniální vlády a k jejímu zděšení je v tom zapletena i její rodina