Cinknuté alibi - Beran, Ladislav (Moravská Bastei Moba, 2025)
V malebném kraji kolem Písku se odehrává série detektivních příběhů, ve kterých zdánlivě poklidný venkov skrývá temné záhady. Znovu se setkáváme s kapitánem Votrubou, strážmistrem Hřebejkem a dalšími píseckými četníky, kteří musí opět napnout všechny síly, aby si došlápli na zloděje a vrahy. Každá povídka přináší nový případ - od vraždy ředitele školy až po loupežné přepadení čalouníka píseckou galerkou. Četníci tak musí znovu a znovu pronikat nejen do spletitých vztahů mezi místními obyvateli, ale také do minulosti, která mnohdy skrývá jedinou indicii k vyřešení případu