Láska, chaos a alpaka - Lane, Melanie (Grada Publishing, 2025)
Chaotická, potetovaná Chess chce od života jedno jediné: zachraňovat zvířata a poskytnout jim nový domov ve své vlastní chovné stanici. Zrovna když její sen začne získávat reálnou podobu, zmizí její bratr Peter. To mu ale vůbec není podobné, protože Peter je – na rozdíl od Chess – miláček rodiny, který se má navíc za čtyři týdny ženit. Chess dlouho neváhá a vydává se ve své staré VW dodávce bratra hledat. Spolu s ní na cestu vyráží její pes Mango a Ross, alpaka s poruchou chování, která trpí strachem ze ztráty a odloučení a ráda vydává pronikavé výkřiky. Jako by auto nebylo už tak dost plné, k pátrací skupině se připojuje ještě Matthew Brady, Peterův nejlepší kamarád, uhlazený právník, přednostně zaměřený na svou kariéru, který celý den nosí oblek a všechno ví nejlíp! Jestli s sebou ale Chess někoho nechce, pak je to on, protože je nejen jízlivý měšťák a pitomec, ale zároveň je součástí její minulosti, na kterou není zrovna dvakrát hrdá. Během pátrání po Peterovi se ti dva velice brzy ostře špičkují – ale taky to mezi nimi pořádně jiskří. Netrvá dlouho a Chess si přestává být jistá: Chce Matta uškrtit, nebo by ho raději políbila? A jaký motiv měl k téhle cestě samotný Matt? Vážně jde o Petera, nebo se Chess snaží navést na falešnou stopu?