Stříbrná maska - Vondruška, Vlastimil (Moravská Bastei Moba, 2025)
Oldřich z Chlumu se svými pomocníky panošem Otou a velitelem družiny Divišem se tentokrát ocitne v bouřlivě se rozvíjejícím horním městě Jihlavě. Tam se zaplete do vyšetřování, které zdánlivě nedává smysl, protože na jeho počátku nestojí mord, ale krádež starobylé stříbrné masky. Šlo by určitě jen o pozoruhodnou památku z pohanských časů, kdyby vzápětí neznámý muž nezavraždil purkmistrovu manželku. A aby toho nebylo málo, panoš Ota se zaplete s neteří mocného muže a Diviš se nechá uvěznit. A k tomu se musí všichni zabývat složitým chodem účtů tamní mincovny.