Zubatá - Epstein, Marek (Pikola, 2024)
Jezevce Jeziho právě srazilo auto. Čeká nás po smrti ještě něco? Dobrodružný i humorný příběh o životě po životě. Hluboko v lese, kde si jezevci staví nory a lišky se tiše plíží vysokou trávou, bydlí jezevec jménem Jezi. Žije obyčejný jezevčí život - honí králíky, staví podzemní chodby a sní o ztracené lásce. Jenže jednoho dne se vše změní a Jezi se ztratí mezi světem živých a zemřelých. Adié, blechy, teď právě začíná dobrodružná cesta, na které potkáme bodlinaté ježky, drzé králíky i tajemného sýčka. Jezi se musí postavit mnoha nástrahám a společně s novými přáteli zjistit, co je v životě (a po něm!) skutečně důležité. Zubatá je hravý, napínavý příběh plný humoru i poučení o životě, smrti a přátelství, který potěší malé i velké čtenáře. Připravte se na cestu, kde se smích střídá s napětím a kde každý krok může odhalit další tajemství. Nakladatelská anotace