Amerikánka - Jařab, David (Euromedia Group, 2024)
Co vás dokáže udržet při životě, když proti vám stojí celý svět a vy jste ještě dítě? Nejdůležitější je především věřit v sebe sama. Ale důležitá je také víra, že někde daleko, možná až v Americe, čeká někdo, komu na vás záleží... Příběh inspirovaný těžkým osudem Emy Černé, která si v komunistickém Československu prošla hned několika ústavy a pěstounskou péčí, se dočkal úspěšného divadelního zpracování v režii Viktora Tauše na pražských Jatkách78, který také natočil stejnojmenný celovečerní film