Strašilové z krabičky - Cupalová, Noemi (Portál s. r. o., 2024)
František je malý kluk. Většinou nemůže najít jednu ponožku, ale zato pastelky má vždycky aspoň tři. Někdy se František vzbudí uprostřed noci. Leží a nemůže spát. Co teď? František může vylézt zpod peřiny. Přeběhnout pokojíček. Proběhnout obývákem. Vrznout dveřmi ložnice. Zavrtat se do maminčina tepla. Může. To by ale nesměl mít doma rovnou pod postelí schovanou krabičku se strašidly. Kniha o tom, že i strašidla mají duši a kamaráda je potřeba hledat srdcem