Leopard loví v temnotách - Smith, Wilbur, 1933- (Klokan, 2002)
Caig Mellow, poslední z rodu Ballantyneů, opustil rodnou Rhodesii. Z rodinného bohatství si neodnesl nic, naopak v zoufalých bojích za zachování svobody a existence civilizovaného státu přišel o nohu. Nyní se vrací s tajným posláním. Společně s mladou fotografkou, vedenou ekologickými snahami, se snaží odhalit příčiny a mechanismus černého obchodu se slonovinou, do něhož jsou zapleteny nejvyšší vládní špičky