Diamantová cesta - Smith, Wilbur, 1933- (Klokan, 2002)
Důlní jihoafrické městečko je takřka odříznuto od civilizace, omezený přístup k němu umožňuje jen doposud nezničená železnice. Úředníci se snaží z oblasti ohrožené bandity zachránit personál a rodiny, současně mají starost o trezor s vytěženými diamanty. Převozem pokladu jsou pověřeni zkušení váleční veteráni