Volání na ďábla - Smith, Wilbur, 1933- (Klokan, 2003)
Píše se rok 1914 a Patrik O'Flynn žije svůj život naplno. Se svou dcerou a anglickým dobrodruhem Sebastianem se potlouká po řekách a džunglích německé východní Afriky. Vyžívá se v pokořování sadistického německého komisaře Fleischera, avšak na úsvitu války se úsměvné hrátky rychle změní v nenávist