Triumf slunce - Smith, Wilbur, 1933- (Klokan, 2005)
Afričtí domorodci se bouří a samozvaní osvoboditelé kují pikle proti koloniální vládě Jejího Veličenstva, kterou tu zastupuje generální konzul David Benbrook, jemuž po manželčině smrti zůstaly tři krásné dcery. V této bouřlivé době se v Chartúmu setkávají příslušníci rodiny Courtneyů, Ballantyneů a Benbrooků, a nezbývá jim nic jiného než spolupracovat a snažit se zachránit své rodiny. Historicky podložené krvavé povstání dervišů tvoří dějové pozadí tohoto dobrodružného románu