Čas zemřít - Smith, Wilbur (Klokan, 1996)
Napínavý dobrodružný román se odehrává v divoké přírodě současné Afriky, kde do osudu hrdinů zasáhne i občanská válka v Mosambiku. Tři hrdinové, profesionální lovec, bohatý zákazník a jeho dcera, podnikají safari v jednom z povolených loveckých území v Zimbabwe. Trojice, která pronásleduje starého sloního samce, se dostane přes hranice do Mosambiku, kde probíhá nepřehledná a krutá občanská válka. Zákazník při lovu zahyne a zbylá dvojice se svými domorodými průvodci upadne do zajetí povstalců, s nimiž musí absolvovat strastiplnou cestu napříč vzbouřenou zemí. Pro oba je to nejen zkouška fyzické zdatnosti, ale i zkouška vzájemného vztahu