Sluneční drahokamy - Roberts, Nora, 1950- (Klokan, 2008)
Po nezdařeném manželství a náročné kariéře psycholožky odjíždí unavená Jude do Irska, země svých předků, aby dala svému životu nový směr. Usadí se v domě zesnulé pratety a brzy se spřátelí s Aidanem a jeho sourozenci, kteří vedou místní hostinec. June a Aidan jsou k sobě přitahováni magickou silou, ale mladá žena brzy vycítí, že mezi nimi stojí staré tajemství...