Nikdy nevěř ničemu - Nováková, Julie (Původní česká detektivka, 2010)
Pražský počítačový poradce David Novotný nevyhledává dobrodružství ani změnu a daří se mu věci příští dobře předvídat - ovšem jen do chvíle, než se dozví o nečekaném dědictví až ve Francii. Laurent Montazand byl blízkým přítelem jeho strýce, ale Davida by nikdy nenapadlo, že mu odkáže svůj dům a restaurant v Normandii. Jaké pohnutky ho k tomu vedly? David se ocitá v nezáviděníhodné situaci - cizinec nerozumějící téměř nic francouzsky v městečku, kde ho všichni považují za nevítaného vetřelce. V Tournesolville se zvedne náhlá vlna zločinu - vloupání následují značně podezřelá autonehoda a šokující úmrtí... David pochybuje, že byla Montazandova smrt přirozená. Kolotoč otázek nebere konce - dokud málem nevezme konec sám hrdina...