Vražda ve společnosti Consus - Erben, Václav (Původní česká detektivka, 2011)
Případy noblesního kriminalisty Michala Exnera vycházejí od poloviny šedesátých let a stále jsou nejoblíbenějšími detektivními romány nejen u nás, ale i v zahraničí. Přeloženy byly do devíti jazyků, mimo jiné i do švédštiny a estonštiny. Poslední případ kapitána Exnera se odehrává více než deset let po pádu komunistického režimu. Úspěšný kriminalista a doktor obojího práva se stal docentem a ujal se případu několikanásobné vraždy - zdá se, že jen proto, aby nevyšel ze cviku. Významnou roli tu asi hraje jeho vztah k prezidentu společnosti Consus PhDr. Schlayersteinovi.