Dobrodružství v době ledové - Osbornová, Mary Pope (čtení, radost, poučení, 2011)
Anička a Kuba zažívají díky magickému domečku dobrodružství na místech, o kterých se ostatním dětem může jen zdát. Stačí tak málo - otevřít knihu, vyslovit přání a magický domeček je přenese do doby ledové. V plavkách se ocitnou uprostřed zasněžené krajiny, tváří v tvář pravěkým jeskynním lidem, mamutovi i nebezpečnému šavlozubému tygrovi. Podaří se jim vrátit se zpět domů?