Dobrodružství v říši pyramid - Osbornová, Mary Pope (čtení, radost, poučení, 2010)
Vzhůru na výpravu mezi pyramidy! Stačí tak málo - otevři knihu, vyslov přání a magický domeček tě přenese do hlubin prastaré pyramidy. V bludišti chodeb narazí Kuba s Aničkou na lupiče a setkají se s duchem zemřelé královny. Podaří se jim najít cestu z pyramidy ven a zachráni si život?