Pobřeží v plamenech - Smith, Wilbur (Klokan, 2001)
Mladá komtesa Centaine potkává svou první lásku, v Evropě se rozpoutává I. světová válka a ona se pokouší dostat do Jižní Afriky, rodiště svého snoubence. Z křehkého děvčátka se Centaine mění v ženu a bojuje s krutým osudem na jihu Afriky.