Cestománie - Borovička, Bohuslav; Budínský, Libor; Červinka, Pavel; Holeček, Milan (Kartografie, 2006)
První z řady publikací vycházejících z populárního televizního pořadu. Každá z kapitol přibližuje několik zajímavých míst deseti zemí a oblastí: Chorvatska, Mexika, Francie, Egypta, USA, Řecka, Thajska, Norska, Indie a Pobaltí. Podíváme se na největší písečnou dunu v Evropě, na mexické tržiště, setkáme se s indickými polykači kamenů, nebo se pokocháme pohledem na fjordy dalekého severu. Kapitoly jsou ilustrovány mnoha fotografiemi a mapami, doplněny rozhovorem s režisérem televizního pořadu a také aktuálními praktickými informacemi o každé ze zemí.