Rytířka z Voračova - Březinová, Anna (Moba, 2011)
Rytíř Hynek z Lužic je jako člen diplomatického poselstva krále Jiřího z Poděbrad zajat Turky. Jeho snoubenka Johana z Voračova, půvabná a zároveň nebojácná dívka, se vydává z Čech po jeho stopách. Sama se však po mnoha dobrodružstvích ocitá v rukou brutálního valašského knížete Vlada III. Tepese. Podaří se jí uniknout pověstnému Draculovi? Osvobodí svého snoubence Hynka? Dramatický milostný příběh ze středověkého Balkánu, plný krutostí, intrik a vášní, budete číst až do konce jedním dechem