Levandulová princezna - Whitton, Hana (Klokan)
Blanka z Valois o lásce jen sní – její sňatek vyplyne z obvyklé diplomatické dohody. Když však pozná svého budoucího muže, na první pohled se do mladého českého kralevice zamiluje. Ten se na francouzském dvoře zdrží krátce, spěchá domů bojovat za práva koruny české. Po letech se pro nevěstu vrátí už jako mocný král. Co se změnilo během odloučení?