Nalin Algabram - Blažková, Kateřina (Česká knížka, 2009)
Prvotina Kateřiny Blažkové vypráví dobrodružný příběh setkání osmileté Týny a jejích kamarádů s Nalou, nevšední novou spolužačkou. Nala se liší od ostatních dětí nejen účesem, oblečením, ale především chováním. Zůstane ve Městě sice jen pár měsíců, ale i za tak krátkou dobu stihne nezapomenutelně vstoupit do života svých nových přátel. Umožní jí to i nadpozemské možnosti Algabramu, malého přístrojku, který nosí zavěšený na řetízku..