Příběhy ledních medvědů - Mannel, Beatrix (Šikovný čtenář, 2008)
Malý lední medvěd Bernie společně s tuleněm Robinem uspořádali první olympiádu na severním pólu. Sešlo se mnoho závodníků a do cíle se dostalo mnoho šťastných vítězů. Jen lední medvěd Oskar je stále velmi smutný a schovává se před svým kamarádem losem Erichem. Ten je ale opravdový kamarád, a tak se Oskar brzy začne zase smát.