Maorčina píseň - Lark, Sarah, 1958 - (Knižní klub, 2011)
Z hrdinek prvního dílu jsou zralé ženy. Helen vede ve Queenstownu penzion, Gwyn žije s Jamesem na Kiwardu. Hlavními postavami pokračování rodinné ságy z Nového Zélandu jsou jejich vnučky. Temperamentní, trochu naivní Elaine zdědila po babičce Gwyneiře lásku ke koním, vášnivá a sobecká Kura po maorské matce pěvecké nadání. Každá je úplně jiná, ale obě se zamilují do jednoho muže, záhadného Ira Williama Martyna. Ze souboje o jeho lásku vychází vítězně Kura, Elaine se později provdá za bohatého farmáře. V manželství není šťastná ani jedna z nich, když se po čase zase setkají, jsou ve stejně ponižujícím postavení, ale vzájemné nepřátelství překonat nedokážou.