Mistr x - Lutz, John (Domino, 2011)
Nestačilo mu zabíjet. Své oběti nejprve krutě mučil a pak do jejich mrtvých těl vyřízl písmeno X. Takto zohavených mrtvol bylo nalezeno celkem šest – a pak vražedná série náhle ustala. Už dlouhých pět let o sobě nedal Mistr X vědět, a policie stále nezná ani motiv jeho počínání, ani jeho identitu. Bývalý policista z oddělení vražd Frank Quinn si užívá poměrně klidného života. Založil soukromou detektivní kancelář a řeší případy, při nichž konečně nemusí nasazovat vlastní krk. Idylka trvá až do chvíle, kdy do jeho kanceláře vstoupí žena, která by podle všeho měla být několik let mrtvá. Z neznámé návštěvnice se vyklube dvojče jedné z obětí Mistra X. Nabízí Quinnovi značnou sumu za to, že dopadne sadistu, který její sestru krutě mučil, zohavil a teprve pak ji zabil. Detektiv případ přijímá a starý případ se znovu otevírá. Bohužel se ukáže, že obnovené vyšetřování probudilo i vražedný instinkt Mistra X…