Nezapomenutelné léto - Binchy, Maeve (I. K. - nakladatelství, 2001)
Přináší Patrick O' Neill, velký muž z USA se snem v srdci a kapsami plnými peněz, malému irskému městečku skutečně štěstí, blahobyt a prosperitu? Patrick, jehož rodiče před lety donutila bída opustit Irsko a emigrovat, celý život snil o tom, že se vrátí domů a vybuduje ve svém rodném Mountfernu ze starého rozpadléh domu prosperující hotel, čímž zajistí obživu svým spoluobčanům, přiblíží jim "velký svět" a moderní civilizaci. Malé ospalé městečko, dosud klidné a soustředěné na své malé slasti a strasti, sleduje Patricka se zájmem a nevraživostí.