Nebe nezná vyvolených - Remarque, Erich Maria (Omnia, 1974)
Román uvádí do dvou diametrálně odlišných prostředí. V mrtvém klidu sanatoria pro tuberkulózní ve švýcarských Alpách bojuje o život mladá Lilian a v dramatickém prostředí světových závodišť riskuje život profesionální automobilový závodník Clefayt. Jejich krátké milostné intermezzo zakončí smrt obou.