Předvečerní láska - Kleypas, Lisa (Domino, 2011)
Beatrix Hathawayová měla vždy raději procházky v přírodě než bály. Ano, několikrát se již zúčastnila společenských sešlostí londýnské smetánky, ale žádný z přítomných mužů v ní neprobudil něžné city. Postupně se smířila s tím, že láska nemá v jejím životě místo, a pokud se nerozhodne zůstat starou pannou, nezbude jí než uzavřít sňatek z rozumu. Kapitán Christopher Phelan je pohledný voják, jenž má v úmyslu pojmout za ženu poněkud ordinérní Prudence Merterovou. Té však připadá nudný a vlastně se jí ani nechce odpovídat na jeho dopisy z fronty. Psaním odpovědi tudíž pověří Beatrix a ta, protože v Christopherových slovech cítí osamělost a bolest, skutečně napíše jménem své přelétavé přítelkyně dopis plný citu. Netrvá dlouho a zprvu nezávazná korespondence přeroste ve vzájemnou výměnu láskyplných vyznání. Když se Christopher konečně vrací domů, je pevně rozhodnut oženit se s dívkou, jejíž city mu pomohly přestát válečné peklo. Bohužel netuší, že pisatelkou všech těch něžných slůvek nebyla Prudence, nýbrž Beatrix – pro niž se dobrý úmysl proměnil v bolest z neopětované lásky.