Nebe nezná vyvolených - Remarque, Erich Maria (Ikar, 2010)
Román uvádí do dvou diametrálně odlišných prostředí. V mrtvém klidu sanatoria pro tuberkulózní ve švýcarských Alpách bojuje o život mladá Lillian a v dramatickem prostředí světových závodišť riskuje život profesionální automobilový závodník Clerfayt. Jejich krátké milostné intermezzo zakončí smrt obou