Má dáti dal - Kudynová, Věra (Motto, 2011)
Přemýšlela o svých kamarádkách a známých, co vydávají energie na svůj zevnějšek, kosmetiku, cvičení, masáže, redukce, liposukce, řezání víček a zmenšování a zvětšování. Ne že by to nepomohlo, samozřejmě, pomůže to, ale to hlavní se stejně nedá změnit. Oko muže, pokud zrovna není módní designer nebo zakomplexovaný zakrslý hubeňour, nepozná, jestli žena váží o pět kilo víc nebo míň, pokud ho na to sama neupozorní. Muž vidí – je hezká, není hezká, sympatická, nesympatická, figurálně dořešená, nedořešená, líbí se mi, nelíbí, voní mi, nevoní mi. Muž vidí celek a ženy se trápí zanedbáníhodnými detaily... ?