O pasáčkovi a zámku na zlatých řetězech - Vladislav, Jan (Albatros, 2011)
Tato pohádková knížka není ledajaká – jejími hrdiny jsou výhradně páni kluci. A to nejenom skvostní princové či vysloužilí vojáci, ale především chudí, často osiřelí chlapci.