O Kačence a tlustém dědečkovi - Čtvrtek, Václav (Albatros, 2011)
Kačenka bydlí s tlustým dědečkem v hezkém domku se zahrádkou. Dědeček rád sedává v houpací židli doma i venku a čeká na Kačenku, až se vrátí ze školy. A co se jim během roku přihodilo? Hráli spolu divadlo, sáňkovali, dělali pokus, Kačenka šla do 1. třídy - a to ostatní poprvé prozradí tato knížka. O Kačence a tlustém dědečkovi vychází k 100. výročí narození Václava Čtvrtka.