Jedna vražda stačí / Matylda na stopě 1 - Hutařová, Ivana, 1945- (JaS nakladatelství, 2011)
Matyldu Pekárkovou s její malou fenkou Dorotkou vyslaly děti na podzimní dovolenou na Istrii – maminka jde do důchodu, tak ať si jeho začátek trošku zpestří. Ani děti s manželem, ani sama Matylda netušili, že ji nečeká jen důchodcovská dovolená s koupáním, procházkami a posedáváním na terase apartmánu. Od prvního dne jí pronásledují události, které se s poklidnou dovolenou zase moc neslučují. A tak čerstvá důchodkyně s malým psíkem, aniž by chtěli, se setkají s dvěma záhadnými úmrtími, odhalí stíny minulosti a úspěšně rozkryjí motiv dvou zločinů…